Princípy euroústavy by mali byť demokratické - Čič, Milan
Principiálne otázky a problémy, ktoré by sa mali rešpektovať a aplikovať v procese tvorby ústavných dokumentov Európskej únie. Základná charakteristika európskeho spoločenstva, v duchu filozofie štátu a práva a teórie ústavného práva. Hlavné a dlhodobé ciele spoločenstva štátov Európy.