Tradičná a synergická ekonomika - Prno, Ignác
Využívanie matematických modelov v ekonomike. Synergetika a synergická ekonomika. Princípy modelovania synergických procesov. Elementy matematickej teórie dynamických systémov. Riešenia evolučných rovníc. Ekonomické cykly. Teoréma Poincaré-Bendixona. Teoréma Hopfa o bifurkáciách. Model hospodárskeho cyklu Keynesa.