Medzinárodná spolupráca a jej vplyv na vedecko-výskumnú činnosť vo vednom odbore Štatistika - Sodomová, Eva
Príspevok informuje o vedeckých a výskumných aktivitách členov katedry štatistiky a matematiky na FHI EU v Bratislave vo vednom odbore Štatistika. Tieto aktivity zahŕňajú najmä riešenie interných vedeckých projektov, vedecko-výskumných projektov VEGA a úspešne získaných grantov v rámci projektov TEMPUS a PHARE, niekoľko vedeckých publikácií, vývoj nových odborov ako Aplikovaná štatistika a Aktuárska matematika. Významným prínosom je spolupráca so zahraničnými univerzitami a inštitúciami s príbuzným zameraním. Medzinárodné vedecké semináre organizované za posledné roky.