Voľba zodpovedajúcich metód a štýlov riadenia - Rakovská, Júlia, 1972-
Zdôraznenie a význam nemonetárnych aspektov a ľudského faktora v riadení. Hľadanie nových spôsobov a štýlov riadenia. Hľadiská chápania hodnôt. Rozdelenie hodnôt podľa Ch. Morrisa na cieľové a uznávacie. Význam poznania hodnotovej orientácie a podľa toho voliť zodpovedajúci spôsob riadenia. Prehľad vybraných metód a štýlov riadenia.