Úloha vysokých škôl v podmienkach znalostnej ekonomiky - Kokles, Mojmír
Proces informatizácie a informačná spoločnosť. Znalostná ekonomika a spoločnosť vzniká kombináciou štyroch nezávislých zložiek: vytváraním poznatkov prostredníctvom vedeckého výskumu, ich poskytovaním pre procesy vzdelávania, ich šírením pomocou IKT a ich využívaním v technologických inováciách. Kľúčové postavenie vysokých škôl na ceste k znalostnej spoločnosti. Význam vzdelávania pri informatizácii spoločnosti. Potreba zaradenia predmetov z problematiky informatiky a informačných a komunikačných technológií do každého ročníka počas 5 rokov štúdia na vysokej škole. Opatrenia, ktoré bude treba realizovať na dosiahnutie strategických cieľov v oblasti vzdelávania pre informačnú spoločnosť.