Ekonomika rastie rýchlo, novej práce zatiaľ veľa neponúka - Kláseková, Martina
Priaznivé makroekonomické ukazovatele Slovenska narúša jediný, ale významný fenomén, pokračovanie poklesu počtu zamestnaných. Počet ľudí bez práce vzrástol medziročne takmer o desatinu. Zvýšenie domáceho dopytu, nárast spotreby domácností, zvýšenie investícií v r. 2004. Veľký pokles vo výrobe potravín, nápojov a tabakových výrobkov - príčiny. Rast ekonomiky však neprispel k zvyšovaniu zamestnanosti. Prepúšťanie zamestnancov v niektorých odvetviach.