Chudoba v Slovenskej republike a sociálna exlúzia - Sika, Peter, 1975-
Vymedzenie pojmu a definícia chudoby. Chudoba ako celosvetový problém. Miera chudoby v krajinách EÚ a na Slovensku. Chudobou ohrozené skupiny obyvateľstva. Opatrenia na riešenie príčin chudoby.