B2B E-marketplaces as a new antitrust threats for the business environment - Delina, Radoslav
Špecifiká elektronických trhov. Rozvíjajúci sa fenomén nových distribučných ciest - vertikálne trhy. Popis a charakteristika týchto trhov s ich priemyselnými špecifikami, poukázanie na výhody ale i hrozby v tejto oblasti. Vytváraním silného monopolu sa vynárajú aj problémy a otázky protimonopolných úradov hlavne v 4 oblastiach: výmena informácií a dôvera v tretiu stranu, monopsónia, exkluzivita a vylúčenie účastníkov trhu.