Zakladanie obchodných spoločností a družstva - Vajdová, Iveta
Právna úprava zakladania obchodných spoločností a družstva je obsiahnutá v Obchodnom zákonníku. Ustanovenia par. 57 až par. 64 obsahujú všeobecnú úpravu podmienok zakladania obchodných spoločností a družstiev. Definícia obchodnej spoločnosti podľa Obchodného zákonníka. Spôsobilosť na založenie spoločnosti a družstva. Zakladateľské dokumenty. Základné imanie. Návrh na zápis spoločnosti alebo družstva do obchodného registra. Založenie verejnej obchodnej spoločnosti a komanditnej spoločnosti.