Základné imanie a jeho tvorba v spoločnosti s ručením obmedzeným - Hudecová, Eva
Euronovela Obchodného zákonníka upresnila a doplnila aj ustanovenia týkajúce sa tvorby a ochrany základného imania kapitálových obchodných spoločností v súlade s potrebami harmonizácie vnútroštátneho práva s právom EÚ. Ekonomicko-právna charakteristika základného imania. Vytváranie základného imania - vkladová povinnosť. Poznámky k legislatívnej ochrane základného imania.