Účtovanie a vykazovanie kurzových rozdielov v zmysle medzinárodných účtovných štandardov - Juríková, Renáta
Definícia pojmu "kurzový rozdiel" z pohľadu medzinárodného účtovného štandardu IAS 21. Vznik kurzového rozdielu, kurzovej straty. Účinky zmien v kurzoch cudích mien. Aplikácia IAS 21 do národnej legislatívy príslušnej krajiny zabezpečí porovnateľnosť účtovných závierok na nadnárodnej úrovni.