Hľadanie východísk pre hospodársku politiku - Baránik, Michal
Problémy slovenskej spoločnosti v súčasnej etape transformácie. Dopad reformy na ekonomiku a obyvateľstvo Slovenska. Hodnotenie prílevu zahraničného kapitálu na Slovensko. Výpredaj strategického majetku zahraničným záujemcom a jeho vplyv na ekonomiku.