Práca a jej strata - nezamestnanosť, ako psychologický problém - Boroš, Július
Obsah pojmov činnosť a práca. Problém práce vo vzťahu k človeku a spoločnosti. Strata práce ako socio-psychologický fenomén. Objektívne faktory straty práce. Analýza štádií vnímania straty zamestnania. Hľadanie foriem stratégií zameraných na ovládanie extrémnych životných situácií.