Tendencie v stratégii medzinárodného marketingu - Urban, Eduard
Štandardizácia medzinárodného riadenia marketingu. Adaptácia podľa lokálnych špecifík zahrahičných trhov. Imperatívy a tendencie v rámci medzinárodného marketingu. 1. Potreba nasledovať komplikovaný vývoj medzinárodného prostredia a špecifiká krajín, s ktorými chce podnik spolupracovať. 2. Potreba zvoliť si formu vstupu na trh. 3. Prehodnotenie domácej marketingovej politiky na úrovni jednej alebo viacerých krajín. 4. Potreba implementovať štruktúry pre potreby medzinárodného marketingu.