Methodology and analysis of employee structure and remuneration - Tomšík, Pavel
Vytvorenie prehľadu metodiky, ktorú je možné použiť pri analýze štruktúry zamestnancov vo vzťahu k analýze diferenciácie odmeňovania zamestnancov v podniku. Štruktúra je podľa veku, vzdelania a kvalifikácie, počtu zamestnancov, trvalého stavu, fiškálneho stavu a plateného stavu. Pre analýzu diferenciácie miezd vychádza príspevok z výpočtu mesačnej mzdy a škály kvantilových ukazovateľov.