Určování úvěrových limitů jako součást credit managementu podniku - Režňáková, Mária
Dve základné oblasti credit managementu: úverová politika a systém sledovania pohľadávok. Úverová politika a riadenie obchodných úverov podniku. Určovanie úverových limitov pre konkrétnu firmu. Predaj na úver sa realizuje u väčšiny podnikov bez bližšej analýzy úveruschopnosti odberateľa. Dôsledok - vysoký podiel pohľadávok v bilanciách podnikov. Príspevok poukazuje na dôležitosť tejto problematiky v riadení podnikov a prezentuje jeden z možných prístupov k určovaniu úverových limitov pre odberateľov s využitím štatistického spracovania dát.