Convergence of household expenditures of the EU-member and acceding countries in the years 1995-2002 - Ševela, Marcel
Zhodnotenie miery konvergencie spotrebných výdavkov členských krajín EÚ a pristupujúcich krajín a jej vývoj v období 1995-2002. Značné rozdiely absolútnej výšky spotrebných výdavkov, cien nakupovaného tovaru a štruktúry spotrebných výdavkov medzi obomi skupinami krajín sa pozorujú v roku 1995. V priebehu sledovaných ôsmich rokov došlo k výraznému zblíženiu štruktúr spotreby a výšky spotreby. Hlavnou príčinou konvergencie podielu potravín na celkovej spotrebe sú zmeny v celkových spotrebných výdavkoch.