Jak je to s harmonizací přímých daní v EU? - Balco, Tomáš
Zodpovednosť za daňovú politiku zostáva v členských krajinách Európskej únie. Rozdielna harmonizácia priamych a nepriamych daní. Jednotlivé zdroje práva Európskych spoločenstiev významné pre oblasť harmonizácie priamych daní. Primárne právo: Zmluva ES a Zmluva EÚ, Ústava EÚ, princíp podriadenosti (subsidiarity), základné slobody a princíp nediskriminácie. Sekundárne právo: nariadenia, smernice, rozhodnutia Európskeho súdneho dvora. Pokračovanie v budúcom čísle.