Centrálne banky majú byť transparentné - Häring, Norbert
Názory na to, či má byť spôsob vystupovania ľubovoľnej centrálnej banky voči verejnosti otvorený, zdržanlivý, alebo je lepšie voliť "zlatú strednú cestu" pri zverejňovaní svojich zámerov, napr. predpokladov o vývoji úrokových sadzieb. Postoje niektorých národných bánk na otvorenosť pri zverejňovaní vlastných zámerov pri určovaní úrokových sadzieb.