Teoretické prístupy k problému rozdelenia právomoci medzi rôzne úrovne vlády pri centrálnych grantoch (skúsenosti z Japonska) - Macková, Eva
Dokončenie z č. 18/2004. Štúdia publikovaná Hikaru Ogawom pod názvom Allocation of authority under central grants, sa zaoberá analýzou rozdelenia právomoci medzi centrálnu vládu a lokálnu vládu pri centrálnych grantoch. Rovnováha a celkový prínos. Model možno použiť na analýzu vplyvu (de)centralizácie na veľkosť verejných projektov. Optimálne rozdelenie právomoci. Modifikácia cieľovej funkcie. Závery z jednotlivých častí.