Harmonizácia daní v EÚ: staré štáty verzus nové - Schmögnerová, Brigita
Tvrdenie, že nižšie dane znamenajú vyšší hospodársky rast a ten znamená nižší nárok na dotácie z fondov EÚ neplatí za každých okolností. Problematika daňového a sociálneho dampingu opäť otvorila otázku harmonizácie daní, v ktorej stoja nové štáty EÚ na opačnej strane ako staré štáty. Dopady tzv. rovnej dane na slovenskú ekonomiku.