Teoretické a metodologické aspekty hodnocení investic do síťových odvětví - Stehlík, Antonín
Nová metodológia ekonomického hodnotenia investícií do sieťových odvetví napr. telekomunikácií a energetiky. Táto metodológia reálnych opcií rešpektuje nastupujúce turbulentné hospodárske prostredie a môže vytvoriť nové know-how. Vychádza sa pritom z Black-Scholesovho modelu pri oceňovaní opcií, za ktorý bola udelená Nobelova cena. Výpočet ceny reálnej opcie.