Inovácie v podnikoch služieb a ich uplatenie - Kubičková, Viera, 1970-
Inovácia ako najdôležitejší predpoklad dlhodobej prosperity podniku fungujúceho v podmienkach novej ekonomiky. Päť základných typov inovácií v podnikoch služieb /inovácie produktov, procesov, organizačné inovácie, inovácie ľudských zdrojov, inovácie ad hoc/ a ich charakteristika. Štyri kategórie služieb na základe dvoch rozlišovacích kritérií - inovačnej intenzity a charakteru interakcie. Projekt Európskej komisie, porovnávajúci inovačné aktivity v službách a výrobnom sektore. Sleduje tieto kategórie ukazovateľov: ľudské zdroje, tvorba znalostí, odovzdávanie a aplikácia znalostí, financovanie, output a trhy. Slovensko v sledovaných parametroch zaostáva za priemernými hodnotami EÚ.