Čo po skončení éry nízkych úrokov - De Long, Bradfort J.
Expanzívna monetárna politika v súčasnosti stlačila úrokové miery na historické minimá. Finančná zraniteľnosť Ameriky a globálnej ekonomiky v dôsledku vzostupu úrokových mier. Predpoklad finančných kríz v tzv. nových ekonomikách. Úloha centrálnej banky: eliminovať finančnú rozkolísanosť a podporovať hospodársku stabilitu. Zrútenie výkonnosti ekonomiky a hrozba deflácie: najväčšie riziká do budúcnosti.