Informačné systémy vo výrobe, službách verejnej správe - Grell, Michal
Vymedzenie fungovania informačného systému v národnom hospodárstve. Transformácia vstupov na výstupy (produkty) v podniku. Národné hospodárstvo ako podsystém systému spoločnosť. Informačná podpora hospodárskych procesov. Informačné systémy výrobných podnikov, podnikov služieb a verejnej správy. Systém riadenia výrobného systému. Podsystémy informačného systému na základe funkčného prístupu. Procesný prístup k vymedzeniu podsystémov IS výrobného podniku. Typy procesov v podnikoch. Informačné systémy v službách. Model zobrazenia národného hospodárstva.