Nezamestnanosť a ekonomický rast - Vojtovič, Sergej
Skúmanie trendov vo vzťahu medzi nezamestnanosťou a hospodárskym rozvojom Slovenska a ich porovnávanie s podobnými trendami v iných transformujúcich sa ekonomikách stredných a východoeurópskych krajín. Zákonitosti medzi mierou nezamestnanosti a tempami rastu hrubého domáceho produktu. Odlišnosti v zákonitostiach medzi mierou nezamestnanosti a tempom hospodárskeho rozvoja vyspelých a transformujúcich sa ekonomík.