Cesty zvyšovania exportnej výkonnosti firiem SR - Knapik, Peter
Jednou z ciest ako zvýšiť pravdepodobnosť úspechu malých firiem na zahraničnom trhu je využiť zahraničné skúsenosti vytvárania miestnych produkčných systémov (LPS - Local Production Systems), ktoré majú vplyv aj na zvyšovanie exportnej výkonnosti malých a stredných firiem a hospodársky vývoj regiónov. Zahraničný obchod SR po vstupe do EÚ. Exportné clustery (exportné aliancie). Postupy pri zakladaní clusterov.