Mestská hromadná doprava, verejný záujem a vzťah k individuálnej automobilovej doprave - Beňová, Elena
Mestská hromadná doprava (MHD) ako verejnoprospešná služba pre všetkých občanov, ktorá je súčasťou verejnej hromadnej dopravy (VHD). Kvalita, štruktúra a hustota dopravných komunikácií je jedným z ukazovateľov vyspelosti štátu. MHD a verejný záujem. Vzťah medzi MHD a individuálnou automobilovou dopravou. Perspektívy MHD. Zdroje financovania MHD.