Bayesovská štatistika v poistných vedách a praxi - Pacáková, Viera
Princíp bayesovskej teórie odhadu. Kredibilné bayesovské odhady v poisťovníctve. Teória kredibility ako súbor postupov a techník na výpočet poistného pri krátkodobých poistných kontraktoch a na systematickú úpravu výšky poistného. Kredibilné, resp. vierohodné poistné ako lineárna kombinácia poistného, určeného z vlastného rizika a poistného, určeného na základe informácií z podobných rizík. Model Poissonovo/gamma, model normálne/normálne.