EÚ sa chce stať najvyspelejším regiónom sveta - Kišš, Štefan
Regionálna politika ako nástroj finančnej solidarity na eliminovanie regionálnych rozdielov. Návrh novej architektúry kohéznej politiky EÚ na roky 2007 - 2013. Podpora rastu a zamestnanosti najmenej rozvinutých členských štátov a regiónov. Podpora regionálnej konkurencieschopnosti a zamestnanosti. Európska teritoriálna spolupráca: podpora vyrovnaného rozvoja únie.