Najviac konkurencieschopnou krajinou je Fínsko - Zverková, Soňa
Svetové ekonomické fórum vo výročnej Správe o konkurencieschopnosti za roky 2003-2004 hodnotí 102 krajín podľa hospodárskeho a firemného indexu.