Zovšeobecnené lambda rozdelenie a odhad jeho parametrov - Sipková, Ľubica, 1962-
Pravdepodobnostné modelovanie prostredníctvom inverzných distribučných funkcií, tzv. kvantilových funkcií. Prehľad vývoja zovšeobecneného lambda rozdelenia. Metódy odhadu parametrov zovšeobecneného lambda rozdelenia. Metóda momentov. Metóda kvantilov. Metódy založené na distribučných reziduách. Metóda Starship.