Ako vytvoriť trh pre vedecký výskum - Shiller, Robert J.
Vedecký pokrok ako základná príčina ekonomického pokroku. Veda ako istá forma podnikania. Anonymná metóda "peer review" (prezri a posúď) v určitej miere umožňuje efektívne súťaženie pri vedeckých objavoch. História vzniku a vývoja metódy. Americká národná vedecká nadácia (NSF). Modifikované aplikácie v ďalších krajinách. Príklady Japonska a Nemecka.