Aktívna politika trhu práce - Laštúvková, Ľubomíra
Od 1. februára 2004 nadobudol účinnosť nový zákon o službách zamestnanosti, ktorý nahradil už nevyhovujúci zákon o zamestnanosti z roku 1996. Analýza jednotlivých opatrení politiky trhu práce s dôrazom na opatrenia aktívnej politiky trhu práce a ich dosahu na jednotlivé skupiny nezamestnaných. Charakteristika politiky trhu práce. Tvorba politiky trhu práce. Pasívna a aktívna politika trhu práce. Odborné poradenské služby. Vzdelávanie a príprava pre trh práce.