O doplatkoch pacientov rozhodne vláda najskôr o dva roky - Horníková, Zuzana
Schválenie šiestich reformných zákonov predložených ministrom zdravotníctva - zákony čakajú na podpis prezidenta. Otázka určenia prípadnej finančnej spoluúčasti pacientov na zdravotnej starostlivosti. Zavádzanie trhových pravidiel do života zdravotných poisťovní zostane v kombinácii s reguláciou. Systém platieb poistného sa nezmenil. Zmena poisťovní a nemocníc na subjekty súkromného práva. Zanikne garancia štátu za finančnú solventnosť nemocníc. O dva roky sa zredukuje balík služieb úplne hradených z verejného poistenia.