K modelovým koncepcím financování terciárního vzdělávání - Roth, Oto
Otváranie sa trhu pre súkromnú ponuku vzdelávacích služieb. Hľadanie nových, pružnejších a reflexívnejších kordinačných rámcov medzi štátnymi aktivitami na jednej a slobodou trhu a autonómiou vysokých škôl na druhej strane. V týchto súvislostiach sa javí nutnosť riešiť problematiku financovania verejných vzdelávacích inštitúcií terciárneho stupňa. Slobodný trh vzdelávania. Zásadné príčiny zlyhania trhu. Argumenty v prospech štátnych (verejných) aktivít Úvahy a opatrenia zamerané na zmeny spôsobu financovania vysokých škôl.