Riadenie rizika v malých a stredných podnikoch po vstupe do EÚ - Gertler, Ľubomíra, 1977-
Kontrolné postupy v podniku ako jeden z nástrojov na riadenie malého a stredného podniku. Umožňujú sledovať obozretné podnikanie a hodnotiť podstupované riziká. Zo záverov kontrol možno definovať problematické oblasti s najčastejším výskytom chýb a najrizikovejšie oblasti, a to z vonkajšieho pohľadu i z hšadiska vnútorných procesov prebiehajúcich v podniku. Napomáhajú dosahovať vytýčené ciele, predchádzať rizikám vyplývajúcim z rôznych finančných operácií a v rámci adaptačných procesov po vstupe slovenských podnikov na formujúci sa jednotný eirópsky trh nadobudnú dôležitú úlohu z hľadiska udržania si ich miesta a konkurenčnej výhody na relevantnom trhu.