Boj o kontrolu nad lesmi sa pritvrdzuje - Sobinkovič, Branislav
Slovenskí drevári chcú, aby sa Lesy SR rozdelili na menšie firmy, čo je v rozpore s transformačnými plánmi vedenia, ktoré odmieta decentralizáciu podniku. Plány Zväzu spracovateľov dreva a plány vedenia Lesov SR. Boj o kontrolu nad štátnymi lesmi trvá už niekoľko rokov. Úmysly drevárov - rozdeľuj a panuj. Najväčšie konflikty záujmov medzi drevármi a vedením štátnych lesov spôsobuje obchod s drevom. Odpredaj väčšiny dreva do zahraničia.