Návrh štruktúry distribučného systému pomocou spojitej aproximácie - Buzna, Ľuboš
V príspevku je prediskutovaný prístup spojitej aproximácie pre jednoúrovňový distribučný systém, t.j. každý zákazník je zásobovaný tovarom, ktorý prešiel práve cez jeden terminál. Na základe minimalizácie týchto nákladov je určený optimálny počet terminálov, z ktorých je obsluhovaná daná oblasť. Umiestnenie terminálov pomocou schém. Postup umožňuje určiť počet aj umiestnenie terminálov, ale má nedostatky, ktoré vyplývajú z nedostatkov Daganzovho postupu určenia počtu terminálov.