Štandardizácia ako nástroj pri posudzovaní regionálnych rozdielov v úmrtnosti - Sandtnerová, Soňa
Informácia o metódach štandardizácie v demografických analýzach pri porovnávaní rôznych populácií. Metodický návod na výpočet štandardizovaných úmrtnostných indexov a štandardizovaných úmrtnostných indexov podľa príčin smrti jednotlivých okresov v Slovenskej republike a možnosť testovania štatistickej významnosti rozdielov v úmrtnosti a v úmrtnosti podľa príčin smrti jednotlivých regiónov.