Metody plánování a řízení procesů v dopravě - Cenek, Petr
Dopravný systém a jeho podsystémy: pevný, pohyblivý a riadiaci. Dopravná sieť, uzly, úseky siete. Dopravný proces, modelovanie dopravných procesov - makroskopické a mikroskopické modely. Metódy riadenia a plánovania procesov: ručné riadenie, optimalizačné metódy, interaktívne metódy, simulačné metódy, metódy umelej inteligencie.