Väčšie šance pre cestovný ruch
Peniaze z eurofondov na revitalizáciu kultúrnych pamiatok a rozvoj turizmu. Opatrenia orientované na zvýšenie konkurencieschopnosti cestovného ruchu a aj na obnovu kultúrnych pamiatok využívaných pre cestovný ruch. Zvýšenie rekreačných kapacít na vidieku a vytvorenie podmienok pre agroturistiku. Úlohy súkromného a verejného sektora v oblasti cestovného ruchu.