Predikce s využitím nefiltrovaných dat - Dydowicz, Petr
Problémy pri predpovediach pre akékoľvek riadenie, osobitne pri predpovediach vývoja makroekonomickej situácie. Autor informuje o svojom zámere v blizkej budúcnosti publikovať pokus o aplikáciu predpovede na základe pôvodných, t.j. zašumených časových radov pri použití fuzzy logiky. Pôjde o predpovedanie časového priebehu študovanej veličiny bez použitia akéhokoľvek matematického aparátu, iba na základe pozorovania predchádzajúcej časového radu alebo rád.