Drak sa vracia - Bachratý, Peter
Jadrová energetika jedna z najvýznamnejších súčastí energetických zdrojov Európy. Prehodnotenie doterajšieho postoja EÚ k jadrovej energetike. Zmena postoja Európskej komisie k úlohe regulátora jadrovej energetiky v únii. Výstavba úložísk jadrového odpadu v nových členských krajinách. Jednotný vyhodnocovací systém bezpečnosti. Podpora jadrového výskumu EÚ - maximalizácia bezpečnosti jadrových elektrární. Podpora alternatívnych zdrojov energie. Pozície krajín a zúčastnených strán k balíku "nukleárnych smerníc" Európskej komisie.