Operatívny model distribučného systému - Jánošíková, Ľudmila
Autorka popisuje model distribučného systému, ktorý spája operatívne rozhodnutia o stave zásob a rozvoze tovaru v priebehu zvoleného plánovacieho obdobia. Zameriava sa na nižšiu úroveň distribučného systému, t.j. modeluje rozvoz tovaru zo skladu k odberateľom a zásoby u odberateľov. Úloha okružných jázd so zásobami. Riešenie úlohy pomocou algoritmov. Riešenie úlohy riadenia zásob pomocou metódy tabu search. Výpočtové experimenty.