Inauguračná prednáška: výsledok hospodárenia v účtovníctve podnikateľov Slovenskej republiky a v medzinárodných účtovných štandardoch - Baštincová, Anna
Prednáška reaguje na uvedené trendy podnikateľského prostredia a snahy Slovenskej republiky o rovnocenné členstvo v Európskej únii v oblasti harmonizácie účtovnej legislatívy. Je zameraná na výsledok hospodárenia -zisk/strata, ktorý predstavuje základný informačný zdroj a meradlo finančnej výkonnosti vloženého kapitálu podniku.