Metodologické problémy súčasnej geopolitiky - Ježovicová, Daniela
Recenzia monografie. Monografia Š. Volnera: Geopolitika. Metodológia. Zdroje. Prax. História - predkladá riešenie štyroch hlavných problémov súčasnej geopolitiky. Definovanie pojmu geopolitiky. Funkcie geopolitiky štátu. Metodologické východiská pre modernú geopolitiku.