Využití faktoru beta při "lednovém efektu" na kapitálových trzích - Mandelík, Petr
Podstata "lednového efektu". Český kapitálový trh. Využitie beta faktoru, ktorý udáva citlivosť jednotlivého cenného papiera na vývoji celkového trhu. Autor sa v príspevku pokúša aplikovať beta faktor na "lednový efekt". Na základe beta faktoru nemožno očakávať presný vývoj akcií.