Příspěvek k inflaci a deflaci v současné tržní ekonomice - Revenda, Zbyněk
Hlavný cieľ menovej politiky centrálnej banky v trhovej ekonomike je cenová stabilita. Cenový vývoj môže mať dve podoby - inflačnú a deflačnú. Pojem inflácia a deflácia. Asymetria, redistribučný efekt a ciele menovej politiky. Vývoj krytia peňazí. Hotovostné a bezhotovostné peniaze. Krytie zlatom. Krytie rezrvami bánk. Štátny emisný monopol.