Possible approaches to the solution of conflict situations in managerial practice - Višňovský, Jozef
K stratégiám používaným pri riešení konfliktov patria: vyhýbanie sa, prispôsobenie sa, donútenie kompromis a spolupráca. Vo vzorke respondentov sa na 1. miste umiesnila najefektívnejšia stratégia (spolupráca), takú istú preferenciu má stratégia donucovania ako prejav direktívneho štýlu riadenia, ktorý v súčasných podmienkach sa stáva nefunkčným.